REPARACIJA FELNI

Oštećene su, ali mogu opet da budu kao nove!

Aluminijumske felne lako se mogu oštetiti, ali nakon reparacije u radionici iskusnog vulkanizera one mogu ponovo da budu kao nove, kako po očekivanim performansama, tako i po izgledu.

Reparacija felni

Šta sve dovodi do oštećenja na felnama?

Oštećenja na felnama nastaju zbog udarnih rupa na putevima, loše nivelisanih šahtova, udarca točka o ivičnjak, nesmotrenog prelaska preko ležećih policajaca, kamenja na putu, soli i rizle u zimskim uslovima, lošeg održavanja...

Dosta je toga što može, u većoj ili manjoj meri da ošteti felnu, pa je i spektar usluga koje potpadaju pod reparaciju širok.

Šta sve spada u reparaciju felni?

Ako ste oštetili ovaj relativno skup deo vozila, nemojte odmah misliti da su felne spremne za otpad!

Posetite vulkanizersku radionicu gde će najpre biti odrađena inspekcija felne, kojom će se utvrditi stepen oštećenja.

Vulkanizer Vam može ponuditi ispravljanje i varenje alu felni, obradu ivica, izradu metalnih obruča, odbojnih ploča i distancera, te proširenje centralnih rupa na felni. Tu su i brušenje, peskarenje, farbanje, lakiranje i poliranje.

Felna će vam "reći" da je oštećena

Postoje dve osnovne vrste felni - čelične i aluminijumske.
Oštećenje na felnama ne mora uvek da bude uočljivo tokom vizuelnog pregleda vozila. Ono može da nastane sa unutrašnje ili zadnje strane felni. Dobra vest je da oštećene felne daju signale da je potrebno posvetiti pažnju njihovoj reparaciji.
Oštećene felne, a naročito krive ili napukle, dovode do disbalansa točkova, što dalje uslovljava vibracije vozila. Sistem za vešanje trpi, kao i gume koje se nejednako i ubrzano troše. Primetićete i povećanu potrošnju gotiva. Vožnja jednostavno neće biti udobna. Ne ignorišite ove signale, jer sigurno ne želite da felna u potpunosti pukne i ugrozi Vašu bezbednost u saobraćaju.
Takođe, oštećene felne nisu lepe, a svi vozači vole da im ovaj deo vozila blista.

Savet

Blagovremena kontola stanja točkova Vaš je najbolji saveznik, a reparacija alu felni najčešće i spas za vaš novčanik.